Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Хората с увреждания подават заявления за гласуване в подвижна секция до 4 май

Хората с увреждания подават заявления за гласуване в подвижна секция до 4 май

До 4 май хората с увреждания могат да подадат заявление за гласуване в подвижна секция на евроизборите. „Такава ще бъде сформирана, ако има подадени поне 10 заявления в една община”, уточняват от Районните избирателни комисии от Североизточна България. Подобна секция на предишните избори имаше в община Силистра, припомни Боян Димов от Районната избирателна комисия в крайдунавския град.
„Тъй като крайният срок се пада почивен ден, имам уверението на почти всички общини в област Силистра, че ще има дежурни, които ще приемат заявленията през почивните дни - от 1 до 4 май. Прилага се копие от документ за ТЕЛК или НЕЛК. Възможно е да бъдат вписвани хора в списъка на подвижната секция и след този срок. Условието е да има направена такава секция и хората да подадат заявление пет дни преди изборите“, обясни Боян Димов.
„Незрящите хора ще гласуват с придружител, чиито имена и данни се записват“, допълни той. От Районните избирателни комисии в Разград и Търговище уточняват, че общините в съответните области също ще приемат заявления в почивните дни чрез дежурни. В община Шумен също има създадена организация за това, като документи ще се приемат и по електронен път.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе