Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пожарната е изпратила указания на областните управители заради очакваните интензивни валежи

Пожарната е изпратила указания на областните управители заради очакваните интензивни валежи

Интензивни валежи се очакват в Северозападна България в следващите дни. От пожарната са изпратили писма до областните управители на застрашените райони с указания за действие. Това каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов: 

"Динамичната метеорологична обстановка ще се запази и през следващите дни. Това наложи ние да пуснем указания до областните управители и кметовете на общини за предприемане на допълнителни превантивни мерки за недопускане на наводнения и застрашаване живота и здравето на хората. Тези допълнителни превантивни мерки са свързани най-вече с наблюдение на критични участъци на речните корита, преглед още веднъж на шахтите на водопроводните и канализационните инсталации, мобилизиране на доброволческия състав".

От вътрешното министерство увериха още, че няма да има необработени сигнали на телефон 112 на хора, които са в бедствена ситуация. 

Специално писмо до директорите на Видин, Монтана, Ловеч, Враца е изпратено за днес, където се очакват по-интензивни валежи. За утре прогнозата е за по-голямата част от страната, с изключение на Добрич, Силистра, Перник, София окръг, Кюстендил и столицата, където кодът е зелен, в останалата част кодът е предупредителен жълт, тоест възможни са опасни явления.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Николай Христов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе