Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Унгария регистрира рекорден брой заразени за ден

Унгария регистрира рекорден брой заразени за ден

Потвърдените случаи на коронавируса в Унгария са се увеличили с 210, което е най-големият ръст за денонощие от появата на заразата. Общият брой на заразените в страната достигна 1190, предаде Ройтерс.

Правителството на премиера Виктор Орбан удължи националната карантина без да постави краен срок, с цел да забави разпространението на Covid-19. Тойи призова гражданите да спазват заповедите въпреки празниците за католическия Великден.

Кризата представлява най-голямото предизвикателство за Орбан, който управлява над 10 години. Неговият отговор на епидемията – да управлява с укази за неопределено време вече предизвика критиките на Европейския съюз.

Данните на правителството сочат, че досега от коронавируса в Унгария са починали 77 души.

Сред обявените днес новозаразени са и 151 души в дом за възрастни хора в Будапеща, 7 от които са починали.

Унгарското правителство посочва, че броят на случаите на Covid-19 в дома за възрастни хора, който е с капацитет над 500 души, може да се увеличи, тъй като лабораторните тестове продължават.

Почти половината от потвърдените случаи са в столицата Будапеща.

Правителството призова хората да спазват ограниченията за придвижване в празничния уикенд.

В последните дни топлото пролетно време провокира унгарците да търсят разтуха в паркове, градини, заради което кметове и общински съвети ги призоваха да стоят далеч от тях. В редица райони местните власти предприеха свои мерки, които ограничават достъпа до такива обекти, включително затваряне на паркингите около тях.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе