Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Няма да се удължава кандидатстването за субсидии за очертаване на площите

Няма да се удължава кандидатстването за субсидии за очертаване на площите

Срокът за кандидатстване на земеделски производители за субсидии за очертаване на площите няма да бъде удължен до 15-и юни, каза министърът на земеделието Десислава Танева. Тя допълни, че решението е договорено с браншовите организации:

Ако този срок бъде удължен с още две седмици, това ще направи невъзможно есенното плащане, което е жизнено важно за животновъдите. Така че това е един срок, който го постигнахме с консенсус. Ние въведохме правното основание без системата на администрацията, софтуерът, да е готов за това. Днес приключва последният срок, в който ще се регистрират правни основания. Надявам се, в ИСАК да са отразени следващата седмица и земеделските стопани, които са отворили заявления, да успеят да ги затворят.

Министерството веднага е реагирало на сигнала на ДПС за област Силистра, където земеделци не са успели да подадат заявления в поземлените комисии заради технически и организационни проблеми. Администрацията ще работи и в почивните дни, за да се навакса забавянето, увери министър Танева:

Днес заместник-министърът ще пътува към Силистра, за да контролира как ще бъде организирана работата, така че да не пострада нито един земеделски производител от служител, който е по-скоро чиновник, без да го интересува какъв ще е резултатът за земеделския производител. Така че всичко ще бъде отстранено в тези три дни, включително събота и неделя. Защото отварянето на заявления от понеделник насетне вече носи 1% санкция.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе