Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ципрас и Давутоглу с 8-мартенска акция

Ципрас и Давутоглу с 8-мартенска акция

Алексис Ципрас и Ахмет Давутоглу подариха цветя на жените журналисти по повод Международния ден на жената. Премиерите на двете държави разговаряха и днес по време на съвместна среща с министри от двата кабинета в Измир. Срещата се състоя часове след срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел, а тема на обсъждане беше справянето с бежанската криза.

На нея бяха очертани параметрите от сделката, постигната на срещата на върха „ЕС - Турция", която цели изпращането на мигрантите от гръцките острови обратно в Турция

Гръцкият премиер отлетя за Измир директно от Брюксел, с цел да присъства на разговорите. Успехът на очертания европейски план рано във вторник зависи до голяма степен от изпълнение на споразумението за гръцко-турската реадмисия, което има за цел връщането на мигрантите в Турция, а не даването на статут на бежанци.

Преди да напусне Брюксел, Ципрас заяви: "Нашите разговори продължават в Измир, където вярвам, че ще имаме историческа среща и ще бъде взето решение за изменение на споразумението за реадмисия, в рамките на което Турция ще вземе обратно всички мигранти, които не отговарят на условията за защита според международните договори."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе