Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Акция по залесяване на служители от Инспекцията по труда в Силистра

Акция по залесяване на служители от Инспекцията по труда в Силистра

Служителите на Инспекцията по труда в Силистра проведоха акция по залесяване, като посадиха борчета и ели в един от местните паркове. Повод за инициативата е предстоящата годишнина на институцията.

На 3 ноември 1907 година с указ на княз Фердинанд, за "протекция на работниците" е създадена Инспекцията по труда и е една от големите държавни институции съществуваща и до днес.

По този повод служителите ѝ в Силистра проведоха залесителна акция и обогатиха един от местните паркове с нови десет дръвчета от вида ела и бор.

От началото на годината до момента служителите на Инспекция по труда в Силистра са извършили общо 680 проверки за спазване на трудовото законодателство.

Сигналите постъпили от граждани намаляват, коментира директорът й Данчо Димитров.

За тази година те са 39.

"Нарушенията на трудовото законодателство в частта основно заплащане на труда, преди години това беше много често явление, а сега се явяват по-скоро инцидентни случаи", посочи Димитров.

Констатираните нарушения са 3600 като малко повече от половината са на разпоредби, касаещи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд. Останалите са свързани с възникването, изпълнението и прекратяването на трудови правоотношения.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе