Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тръмп слага край на "безкрайните войни" на САЩ

Тръмп слага край на "безкрайните войни" на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп заяви пред випускници на военната академия “Уест пойнт”, че тяхната задача е да защитават "жизненоважните интереси на Америка", а не да водят “безкрайни войни” в далечни земи.

“Завършваме ерата на безкрайните войни. Не е задължение на американските войски да разрешават стари конфликти в далечни земи. Ние не сме полицаите по света. Но нека враговете ни да са наясно: ако нашият народ е застрашен, никога няма да се колебаем да действаме. И когато се сражаваме, отсега-нататък ще се сражаваме само за победа”, категоричен бе президентът.

В словото си той бегло докосна темата за расовата несправедливост в САЩ, като каза, че завършващите кадети са пример за пъстротата на Америка.

Тръмп се похвали и с нарастващата военна мощ на страната, като каза, че САЩ разработват хиперзвукова ракета, която ще развива 17 пъти по-голяма скорост от сегашните аналози и ще може да поразява цели на 1600 км разстояние с точност до 36 сантиметра отклонение. Според него, това ще бъде „най-бързата ракета в света“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе