Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

"Точно днес" - за въздуха, гнева и изкуството

Когато капката на търпението прелее, напрежението ескалира в  гняв, недоволство, протести и  ултиматуми на всякакви нива към държавата за повече справедливост и ред.

Ултимативно писмо до институциите с девет искания и закана да бъдат поискани оставките на кмета на Асеновград, съветниците от местния парламент и ръководители на държавни институции изпратиха жители на Асеновград  Строга наказателна отговорност за виновните в побоя над децата-спортисти на язовир „40-те извора“ и адекватни законови действия от страна на Държавата, за да няма повече безнаказаност и беззаконие от страна на ромите. Две седмици след преустановяването на протестите и в очакване на ангажимент и действия от страна на държавата – преди срещата с управляващите – събеседник – Йордан Тодоров – баща на едно от пострадалите деца.

Защо аргументите на жителите на с. Труд за замърсения въздух, шума и вибрациите от централата за преработка на биогаз не доведоха  до приемливо решение за страните в спора и защо заявеното от Инсталацията ново инвестиционно намерение за разширяване на дейността мотивира жителите на  с. Труд да докажат, че функционирането й е не само опасно за здравето, но и незаконно. Спестена или неправилно разбрана е информацията в публичното пространство – чуйте в конферентна връзка кмета на с. Труд Красимир  Минков и управителя на  Централата за преработка на биомаса  Яков Джаров.

Най-високи доходи –7349 лв се падат на човек годишно в столицата, а най-ниски  са във Видин, Силистра, Търговище – под  4 хиляди лева, показва изследване на Института за пазарна икономика и Българска геоинформационна компания. Ще продължи ли да се задълбочава разликата между най-богатите и най-бедните области в България и какви са спецификите в доходите по места ще попитаме Десислава Николова  - ИПИ.

За новите моменти в паркирането по градските улици и обещанието за увеличаване на „Синя зона“ с нови 300 паркоместа – репортаж на Елена Крушкова.

В минутите за култура след 9.00 ще ви поканим на  изложбата на младите художници в традиционния пленер по живопис – „Пловдив – от твореца сътворен“ в галерия „Тракарт“ – с тях разговаря Нели Бистрашка.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе