Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

АПИ: Най-тежка е обстановката в Североизточна България

АПИ: Най-тежка е обстановката в Североизточна България

Най-сложна е обстановката в Североизточна България - в областите Добрич, Силистра и Русе, заради силните ветрове и намалената видимост. Това е съобщил на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, информират от пресцентъра на ведомството. Най-тежка е ситуацията в Добрич, екипите работят за разчистване на пътищата към Кардам и Дуранкулак, за да може главните направления в региона да бъдат отворени по-бързо. През нощта Междуведомственият щаб не е спирал работа под ръководството на министъра на регионалното развитие Николай Нанков. АПИ е изпълнила най-важната задача - да не се допусне да има бедстващи или пострадали хора при усложнената зимна обстановка, се заявява в информацията. По автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Марица", "Струма" и "Люлин" няма ограничение в движението на тежкотоварните превозни средства и трафикът се нормализира. Сутринта е възстановено движението по АМ "Тракия" в участъка между Карнобат и Бургас и по АМ "Хемус" от Шумен до Варна, по които движението през нощта бе ограничено заради силния вятър и нулевата видимост.
В момента републиканските пътища се почистват от над 2300 машини. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена за зимните условия скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, напомнят от АПИ. При ниска видимост трябва да се пътува по-бавно, е съветът на "Пътна полиция".
Възстановено е движението по път I-5 Русе - Бяла за МПС до 12 тона, както и през проход "Твърдишки" за МПС до 10 тона. Отворен е път III-2072 Добротич - Вълчи дол за всички МПС.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе