Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

110 км телена ограда на границата

110 км телена ограда на границата

Вече са изградени над 110 от общо 133-километровото съоръжение за превенция срещу Африканската чума по свинете по българо-румънската граница. Това обяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на контролни проверки в района на граничните контролно-пропускателни пунктове Дуранкулак и Кардам. Съоръжението се простира от Силистра до Дуранкулак.

„Предстои подсилване на оградата с режеща тел и поставяне на отблъскващи мигриращите животни репеленти, като се очаква това да е факт през следващата седмица”, допълни Добрев.

По време на инспекцията е установено, че на входовете към България на граничните пунктове с Румъния са поставени вани с дезинфекционни разтвори и душови установки за транспортните средства, които влизат в страната. Прави се постоянна проверка на колите и преминаващите граждани за наличие и пренасяне на храни, съдържащи продукти от свинско месо.

„България е първата страна, която прави превенция преди още заболяването да е установено на територията ѝ“, заяви заместник-министър Атанас Добрев.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе