Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

ГЕРБ печели на първи тур в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово и Стара Загора

ГЕРБ печели на първи тур в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово и Стара Загора

Данни от първи обработени протоколи в общинските избирателни комисии са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия. 

Според обработените данни от протоколите на ОИК на първи тур печелят кандидатите на ГЕРБ в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово и Стара Загора, съответно Димитър Николов, Иван Портних, Даниел Панов, Калин Каменов, Таня Христова и Живко Тодоров.

В Кюстендил печели досегашният кмет Петър Паунов , издигнат от коалиция СДС-ГЕРБ-ВМРО-Обединени земеделци. Кандидатът на същата коалиция в Монтана Златко Живков също печели на първи тур. В Кърджали с малко над 60% печели дългогодишният кмет на ДПС Хасан Азис. 

В София ще има балотаж. 

Йорданка Фандъкова събира към този час, според данните, 36,34 процента срещу Мая Манолова, която е независим кандидат, с 26,73 %. 

В Пловдив на балотаж отиват Здравко Димитров от ГЕРБ и Славчо Атанасов от местната коалиция НФСБ-ВМРО-БНД. 

Балотажи ще се проведат и в Ловеч, Благоевград, Сливен, където Стефан Радев от ГЕРБ има 46,06 % , на второ място е Кольо Милев от "БСП за България".

В Шумен - Любомир Христов от ГЕРБ води срещу Венцислав Венков от БСП. Кандидатът на БСП в Русе Пенчо Милков води с почти 10% срещу опонента си от ГЕРБ. И в Смолян, и в Плевен също се очертава провеждането на втори тур за избори за кмет. 

По данни на фирмата преброител "Информационно обслужване", публикувани към 3 часа.

При обработени една четвърт от протоколите в Хасково, кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев води с 52,3 процента, втори е Коста Стоев с резултат от 17,7 на сто.

В Търговище кандидатът на ГЕРБ Дарин Димитров събира малко над 50 процента, следван от Хамди Илязов от ДПС с 34,2%. Там обработените протоколи към 3 часа тази нощ са 29 процента. 
   

Пазарджик - издигнатият от "Новото време" Тодор Попов ще се състезава или срещу Благо Славов, кандидат на коалиция "БСП, Земеделски народен съюз, Партия на зелените и други формации, или срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов, които са с близки резултати на този етап.

В Ямбол на този етап води Валентин Ревански от "Пряка демокрация" с 39 процента, втора е Катя Георгиева от БСП.

В Силистра при 64 процентна извадка кандидатът на ГЕРБ Юлиян Найденов получава 46,8 на сто, с втори резултат е Момчил Неков от БСП - 29,9 процента.

В Разград кандидата на БСП Денчо Бояджиев събира над 29%, този на ГЕРБ - Валентин Василев - почти 22 на сто, при 58% обработени протоколи.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе