Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Свиха джипа на Дарко и Ромина

Свиха джипа на Дарко и Ромина

София. И футболистът Дарко Тасевски осъмна без скъпия си джип. Автоджамбази свили аудито модел Q5 на бившия левскар през нощта срещу вторник. Съпругата му Ромина, която кара джипа, установила, че возилото липсва от улицата пред дома им в столичния кв. Бояна сутринта около 8,15 ч. Към 9 ч подала сигнал в Шесто РПУ в столицата, съобщиха от СДВР. Криминалистите са иззели записи от камери от съседните улици и разчитат на информация от подземния свят, за да разкрият наглата кражба. Миската Ромина, съпруга на Дарко Тасевски, който в момента играе за "Банкок Глас", в момента е бременна и се очаква до 2 месеца да роди. Малкото й момиченце - Дария, пък е на почти 2 г.

Кражбата се разследва от Седми сектор на СДВР. Джипът на Дарко Тасевски е вероятно първата кражба от много, които ще последват тази година, смятат експерти. Автокрадците на София са си разпределили районите в столицата на 2 срещи - в Гърция и София, твърдят запознати. Последното рандеву било около 20 декември, непосредствено преди коледните празници. Известните бандити като Турчина, Капитана, Софиянчето, Руневски и Джуджето изчакали 3 седмици, след като от хоризонта бил "отстрелян" най-добрият сред тях Асен Колев-Хастара. Той бе задържан в края на ноември, а според криминалистите държал около 20 на сто от кражбите в столицата. Към старите тартори се присъединили много от редовите апаши, които досега вършеели най-вече в Южна Италия и Франция. Други се върнали от Гърция, където били изместени от украинската автомафия.

Спешно трябва да се въведат старите стикери, които указваха коя кола в коя компания е застрахована, смятат експерти. Сега много от застрахователите играели заедно с апашите. Стигало се до случаи, когато откупували крадената кола за около 10-15 на сто от застрахователната стойност на колата, за да не плащат цялата сума по договора. Това обаче ставало само в случаите, когато собственикът на возилото е изряден и компанията нямала друг изход, освен да изплати премията.

Все по-рядко заради затегнатия пазар обаче автоапашите действали по поръчка. Затова идва времето да се крадат по-евтини коли, които се разкостват в автоморгите, смятат ченгета.

Най-известните били във Врана и Курило - там можеш да намериш всичко, без да съществува опасността някой да си потърси частта по идентификационен номер.

"България е далеч назад в списъка на страните по брой на кражби - приблизително около 100 броя на 100 000 население. Във Франция например цифрата е около 320. Но след няколкото години на сравнително затишие и връщането на родните бандити от Европа ще накара хората отново да станат предпазливи", казват столични криминалисти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе