Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Световните лидери загърбват враждите

Световните лидери загърбват враждите

 

Пандемия накара световните лидери да заравят томахавките и да събират усилия за борба с коронавируса. Докато руският президент Владимир Путин звънеше на италианския си колега Конти, за да предлага лекари и оборудване, американският държавен глава Доналд Тръмп написа писмо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун с призив да си сътрудничат в борбата с епидемията.

Президентът на САЩ е предложил свой план за продължаване на двустранните отношения. Тръмп бил впечатлен от усилията, която севернокорейския лидер е предприел, за да защити гражданите си от пандемията, съобщава централната телеграфна агенция, цитирана от ТАСС.

Не е ясно колко са заразени в Северна Корея, но още през февруари Ким забрани на чуждестранните дипломати да идват и да напускат страната заради коронавируса. На своите дипломати пък нареди да не контактуват с хора, които се намират в карантина.

По-рано стана ясно, че Русия ще изпрати в Ломбардия руски медици да помагат на колегите си в най-застрашения район и модерна медицинска апаратура. Те ще бъдат бъдат транспортирани в военни самолети на руските военно-въздушни сили. По последни данни, за денонощие в Италии от коронавируса са починали  793 човека, а 42 681 са заразени.

Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, преди малко заяви, че условието светът да победи вируса е всички страни да обединят усилията си.

„Сега всички страни са под сериозна заплаха. Необходимо е обединение на усилия и възможностите, тогава всички ще вземат под контрол разпространението на вируса, казва Песков, цитиран от ТАСС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе