Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Случаите на грип в Силистренско са по-високи от средните за страната стойности

Случаите на грип в Силистренско са по-високи от средните за страната стойности

226 на 10 000 души население са случаите на грип и остри респираторни заболявания в Силистренско, при средни стойности за страната 124 на 10 000, съобщават от Регионалната здравна инспекция.Все още няма данни за общини, в които училищата да показват еднакво високо ниво, за да са необходими общи мерки на общинско ниво, информират от Регионалното управление на образованието.
До петък ще бъде обобщен броят на деца и ученици, отсъстващи заради грип или остри респираторни инфекции. Едва тогава ще бъде формиран пакет от мерки - каза д-р Теодора Начева, директор на Регионалната здравна инспекция в Силистра:
"Като тук на първо четене идват детските колективи. Там най-вероятно ще заложим повече на сутрешния филтър и на прецизността на персонала да не допуска болни деца и при тази ситуация няма да допусне сборни групи".
Колкото до учебните заведения:
"В утрешния ден се надявам да имаме достатъчно основание да преценим дали ще включваме в пакета от мерки мярка "неприсъствие в училище".
Прави се проверка и за наличността на лекарствени препарати в аптечната мрежа, каза още д-р Начева и допълни, че натиск върху болничната система в региона няма и свободни легла има и в трите детски отделения в Силистра, Тутракан и Дулово.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе