Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Социалистите победиха в Испания

Социалистите победиха в Испания

Премиерът на социалистическото правителство на Испания Педро Санчес обяви победата на своята партия на предсрочните  парламентарни избори със 123 места в долната камара на парламента. За парламентарно мнозинство са нужни 176 гласа, така че социалистите ще трябва да се договорят поне с още 2 партии за коалиция.

Историческа загуба претърпя доскоро управляващата Народна партия, която ще има два пъти по-малко места - 66 вместо досегашните 137, съобщи "Ел Паис" след обработването на 99,99% от гласовете. За сметка на това пробив направи крайнодясната партия "Вокс" спечели 24 места в парламента.

"Социалистическата партия спечели изборите и заедно с тях и бъдещето, а миналото загуби'', заяви Санчес, който се обърна към привърженици от балкона на централата на ИСРП (Испанската социалистическа работническа партия) в Мадрид.

След победата си Педро Санчес увери, че ще се стреми да сформира проевропейско коалиционно правителство и че единственото условие ще бъде спазването на Конституцията и осигуряването на социална справедливост.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе