Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Сняг блокира Испания (СНИМКИ)

Сняг блокира Испания (СНИМКИ)

Зимният студ избърза и вече застигна Испания. Обилните снеговалежи навредиха главно на северната половина на Испания: провинциите Галисия, Астурия и северна Кастилия и Леон бяха засегнати. Бурята ще се задържи поне до неделя с валежи и слана.

Главна дирекция "Пътно движение" съобщи, че 57 пътища са засегнати от атмосферните амплитуди, особено от натрупването на сняг. Броят се увеличава през целия ден. Силният вятър предизвика отклоняването на полетите, които трябваше да кацнат в галисийските летища.

Бурята, която е придружена с ниски температури, сняг и силни ветрове ще се разпространи в Испания през уикенда. Тя остави почти хиляда ученици без училище в планинските райони на Луго и Оуренсе.

В Куенка два автобуса са попаднали в капан заради трудните условия на движение, инцидентите не са довели до телесни наранявания. Проливни валежи, особено над северната част на страната, са прелели няколко реки в Галисия и Астурия. Обилни снеговалежи има и над Сория, Авила и Бургос.

Северното крайбрежие претърпя силни ветрове. Вълните, високи до 10 метра в Ла Коруня, са връхлетяли Кантабрийския и Атлантическия бряг. Препоръчва се да вземат предпазни мерки онези, които често посещават райони в близост до морето, като например на плажа Сараутс, където приливът е достигнал вратата на околните магазини.

Източник: El País

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе