Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Слънце за студенстския празник

Слънце за студенстския празник

Слънчево време за студентския празник прогнозира дежурният синоптик Любомир Маджаров. Сутринта ще е почти тихо, но по-късно вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Ще проникне по-топъл въздух и максималните температури ще са малко по-високи от вчера - между 3 и 8 градуса, за Варна около 6.

Вълнение 1-2, в открито море 2-3 бала.  Температура на морската вода 8-9 градуса.

Минус 3 градуса е температурата в 5 часа във Варна по данни на Националния метеорологичен институт- филиал Варна. Във високите части на града термометъра отчете минус 7.

Атмосферното налягане е 1042 хектопаскала – 23 хектопаскала  по-високо от нормата. През деня ще се понижи чувствително, но ще остане много по-високо. Относителна влажност на въздуха 78 % .

Най-високата температура във Варна на 8 декември е от преди почти 80 години - 21 градуса са измерени през 1937 година, минус 7 е била максималната  през 1925 година.

Слънцето за Варна ще изгрее в 7 часа 26 минути, залезът е в 16 часа и 35 минути.  Продължителността на деня е 9 часа и  9 минути.

Най-топлото населено място в Източна България в 5 часа е Ахтопол – 1 градус и Калиакра – 0 градуса. Най-студено е в Добрич – минус 9, минус 6 в Карнобат, минус 5 – Шабла.  Минус 3 градуса са измерени в Бургас, минус 2 на Емине и в Силистра, минус 1- Русе.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе