Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Путин скочи срещу идея за парламентарна република

Путин скочи срещу идея за парламентарна република

Теоретично възможен, но не е целесъобразен и препоръчителен, нарече преходът на Русия към парламентарна република държавният глава Владимир Путин. Това той заяви на среща с представители на обществеността в Липецка област.

"Теоретично е възможно. Целесъобразно или не - всеки има собствено мнение по този въпрос. Аз смятам, че не е", коментира Путин.

Както обяснил руският държавен глава, за ефективното функциониране на тази форма на управление е необходимо политическата структура да се е съграждала дълго време. В тази връзка той отбелязал, че в Европа някои партии съществуват от векове.

Според руския президент в това отношение е "по-добре да не се експериментира".

По-рано Путин обяви за изключително важно Русия с нейните множество религии и националности и огромна територия да остане президентска република и нейният държавен глава да запази сериозни правомощия.

Той подчертал, че понастоящем преминаването на страната към парламентарна република щяло да бъде сериозно изпитание за страната.

В тази връзка той изтъкнал пред гражданите в Липецка област, че страна като Русия се нуждае от силна президентска власт.

По-рано стана ясно, че пакетът с поправки на руската конституция, внесен от руския президент за разглеждане в Държавната дума (долната камара на руския парламент), ограничават до максимум два президентски мандата, които може да заема един човек.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе