Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Над 270 възрастни и хора с увреждания от Силистра са заявили нужда от личен асистент

Над 270 възрастни и хора с увреждания от Силистра са заявили нужда от личен асистент

Общинските власти в Силистра отчитат голям интерес към програмата на социалното министерство "Нови възможности за грижа“. Повече от 270 възрастни и хора с увреждания са заявили, че имат нужда от личен асистент, а за работа като лични асистенти са кандидатствали над 330 души.

Срокът за подаване на документи за ползване на услугата  и за работа като личен асистент, изтече в последния работен ден от седмицата. След празниците предстои специална комисия да одобри кандидатите, съобщи Денка Михайлова, заместник-кмет по  хуманитарни дейности в община Силистра.

Все още не знаем колко ще са одобрените бройки. Сега поетапно документите се изпращат в Дирекция "Социално подпомагане", след което социални работници извършват анкети в домовете на кандидат-потребителите. Те се връщат отново в община Силистра. Има назначена комисия, която ще преразгледа съответните документи, след което ще преминем към сключването на договорите.

За гражданите, които не са успели да се класират, ще има втори етап на програмата.

Той ще бъде от 22 юни до 10  юли, така че в зависимост вече от потребностите и от бройките, които съответно ни бъдат отпуснати, ще се стараем да удовлетворим потребностите на възможно най-голям брой граждани, обясни Михайлова.

От началото на програмата през ноември 2010 до края на миналата година в община Силистра от услугата са се възползвали 298 потребители, а 268 души са работили като лични асистенти.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе