Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Община Силистра увеличи постъпления си от данъци в бюджета

Община Силистра увеличи постъпления си от данъци в бюджета

С половин милион лева по-малко са постъпили в бюджета на община Силистра от такса "Битови отпадъци" тази година. В същото време има повече пари от местните данъци.

Причина за намалените приходи от такса смет е акт на Общинския съвет, с който на юридическите лица се дава право да се договарят пряко с почистващите фирми и да плащат директно на тях за събирането и извозването на отпадъците от дейността си, коментира заместник- кметът по финанси Димо Стоев:

Това, че вече се отчитат и заплащат по количествен признак отпадат 500 хил. лв. Това е по-справедливият начин, стига обаче да са дисциплинирани и да не използват контейнерите на нашите общински фирми и нашите усилия са насочени точно към тези фирми.

Мерките за подобряване на събираемостта въведени от общината са довели до многократно увеличение на постъпленията от другите местни данъци. За последните две години в бюджета са постъпили и близо 1,4 млн. лв. несъбрани вземания от предишни години:

При имуществените данъци сме с 400 хил. лв. повече. Данък недвижими имоти с 30 хил. лв., данък превозни средства – с 62% повече в сравнение с миналата година, всичко е в плюс.

Отново в резултат на мерките в момента няма нито един наемател на общинско имущество, който да не си е платил наема, отчитат от общината.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе