Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Облачно, силен вятър в 13 области, температури - от минус 1 до 4 градуса

Облачно, силен вятър в 13 области, температури - от минус 1 до 4 градуса

Днес ще бъде предимно облачно. Слаб сняг ще превалява на отделни места главно в Северна България и планинските райони. Разкъсвания на облачността ще има в западните райони. В източната половина от страната и по долината на река Струма ще духа силен до бурен северен вятър. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за декември.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 4°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа бурен северен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 8°, на 2000 метра – около минус 13°.

Жълт код за силен вятър е обявен в 13 области на страната: Кюстендил, Благоевград, Кърджали, Ямбол, Хасково, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра и Добрич.

В тези области ще духа силен север-северозападен вятър със средна скорост 12-17 м/сек и пориви до 20-22 м/сек. Жълтият код означава, че има потенциална опасност и повишена вероятност за опасни метеорологични явления, като са възможни и щети.
Оранжев код е обявен в област Сливен, където ще духа силен и бурен северен вятър със средна скорост 20-25 м/сек. и пориви до 34 м/сек.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе