Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

До месец ще е ясно мястото на Дунав мост 3

До месец ще е ясно мястото на Дунав мост 3

До месец се очаква да бъде посочено най-подходящото място за трети мост над река Дунав между България и Румъния.

Народният представител от ГЕРБ Стефан Господинов обяви, че е събира подкрепа от българските евродепутати транспотното съоръжение да бъде построено между Силистра и съседния румънски град Кълъраш.

Мостът Силистра-Калараш е приоритет за региона и всички трябва да дадем своя принос, съоръжението да бъде построено, смята Стефан Господинов.

Аз написах писма на всички наши евродепутати, без значение от коя партия са, за подкрепа на това Дунав мост-Силистра да бъде приоритетен. Влязохме в контакти и смятам, че по този въпрос трябва да се шуми, да се търси подкрепа, защото много лесно се изместват приоритетите.

Има възможности предпроектните проучвания да бъдат финансирани от бюджета, а мостът да бъде изграден с частни капитали.

Дали ще получим европейско финансиране за самия строеж не е толкова важно, след като има интерес от частни инвеститори. Има капитали, арабски, китайски, които могат да бъда убедени. Даже имаше кореспонденция от такива представители. Така, че и от икономическа, и от регионална, и от социална гледна точка, този проект трябва да се реализира.

Обсъждат се общо четири варианта за изграждането на Дунав мост 3. Между Силистра и Калараш, Никопол и Турно Мъгурели и Оряхово и Бекет. Сред възможностите е и строежът на нов мост при Русе.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе