Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

24 май - шествия, награди и концерти

24 май - шествия, награди и концерти

Шумен отбелязва 24 май с празнично шествие, което тръгва от 10 ч. от пл. „Кристал“. Ще се включат деца, ученици, учители и дейци на просветата и културата, След преминаването по бул. „Славянски“ на откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне концерт под мотото „Младите хора на Шумен“. От 11 ч. ще бъдат връчени наградите на Шумен в системата на образованието и науката. След церемонията ще започне спектакълът „Споменът за утре“ на трупата на Нешка Робева.

Временно ще се спре движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в Шумен от Паметника на съветската армия до ул. „Адам Мицкевич“ от 08.00 до 12.00 часа, както и по улиците „Карел Шкорпил“ и „Адам Мицкевич“, а също в района на пл. „Кристал“ – по улиците „Панайот Волов“ и „Климент Охридски“.

Тържествата в Разград започват от 10 Ч. на Площад „Възраждане“. Празнична програма ще представи Природо-математическа гимназия „акад. Никола Обрешков”. Ще бъдат връчени наградите „Никола Икономов“, „Златен Пегас”, „Студент на годината“, „Отличник на випуска”, след което ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на св. Седмочисленици . Празничното шествие ще премине до пл. „Момина чешма“, където от 11.30 ч. ще бъде изнесен концерт. От 12:30 часа в Художествена галерия „Проф. Илия Петров ще бъдат връчени наградите „Деятел на културата 2018“, „Директор на годината 2018“ и „Учител на годината 2018“

С празнично шествие на около 3000 ученици, педагогически и културни дейци ще бъде отбелязан 24 май в Силистра. Началото е от 10 ч. на площад „Свобода.

В Търговище също ще има шествие от 10.30 часа. Маршрутът е от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. Тържествата ще завършат с дефиле на абитуриентите. Зрелостниците ще минат по 8-метрова червена пътека, специално закупена от Общината. Началото е от 18.30 на площад „Свобода“.

От 10:30 ч. традиционното празнично шествие на ученици ще премине по Главната улица на Русе, до площада пред Общината, където от 11 ч. ще се състои концертът на деца и състави от Общинския детски комплекс. Кулминацията в празничния ден е тържествената церемония-концерт в Доходното здание от 12:30 ч., на която ще връчат ежегодните Награди „Русе“ за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, както и приза „Студент на годината“. За втора поредна година ще бъде връчена и награда „Млад творец“ в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови, която се осигурява от тяхното семейство.

В празничния четвъртък 10-те общински училища и Професионалната гимназия в Дулово ще проведат своите тържества от 9 ч., а от 10 ч. ученици и учители ще се включат в празничното шествие. Пред сградата на общината всички ще бъдат приветствани от кмета д-р Юксел Ахмед. Специално внимание ще има към зрелостниците от Випуск -2018-та, които тази година са 167, от тях 27 са отличници.

От 9 ч. ще започнат тържествата и във всички училища на община Тутракан. От 19 ч. от Обредния дом по ул. "Трансмариска" ще премине шествието на зрелостниците, което ще завърши с празничен коктейл, който дава за тях кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе