Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Арест за шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина

Арест за шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина

Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина. Това е станало при специализирана операция на ГДБОП. Задържани са осем души, сред които и Павел Александров, съобщи БНР.

Операцията в сградата на Фонда продължава. 

Акцията е извършена след разследване, което е продължило няколко месеца. Непотвърдена информация сочи, че има още задържани от ръководството. Причината са нарушения на дейността на Фонда.

Стандарт Нюз припомня, че Павел Александров бе уволнен от Фонда за лечение на деца в началото на октомври 2013 г. Това стана по нареждане на тогавашния министър Таня Андреева.На негово място тя назначи бившия депутат от БСП по времето на тройната коалиция Ива Станкова. Няколко месеца след встъпването й в длъжност отново се появиха дарителски кампании за събиране на средства за лечение на деца в чужбина. След силен обществен натиск Станкова подаде оставка през март тази година, а оттогава досега длъжността директор изпълняваше Христо Аначков от екипа на фонда.

През 2014 г. обаче Александров бе върнат от здравният министър д-р Мирослав Ненков. Той аргументира решението си с това, че по времето на управлението на Александров "фондът е работил по релси".

По-късно от прокуратурата съобщиха, че е разкрита организирана престъпна група, в която са участвали длъжностни лица от Център Фонд за лечение на деца в чужбина, извършвали длъжностни престъпления и получавали подкупи.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе