Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Късо съеднинение едва не подпали избирателна секция в Силистра

Късо съеднинение едва не подпали избирателна секция в Силистра

Късо съединение в електрическата инсталация едва не подпали пожар в една от избирателните секции в Силистра. Проблемът вече е решен, без да се спира процесът на гласуване. Инцидентът е станал в една от трите секции в сградата на Професионалната гимназия по строителство. От Районната избирателна комисия потвърдиха информацията. Заради късо съединение луминисцентното осветително тяло в помещението е започнало да пуши. Пламъци не е имало. Членовете на секционната комисия са  позвънили веднага на тел.112 и след минути е пристигнал екип на пожарната. Ситуацията вече е овладяна и гласуването в секцията продължава.

В РИК-Силистра са внесени 2 жалби. Едната е за недопускане на политически представители в изборна секция в Кайнарджа. По информация на РИК проверката не е показала наличието на такова нарушение. Другата жалба е от Алфатар за незаконна агитация. Жалбоподателите твърдят, че политически ангажирано лице се разхожда из секциите с тениска с номер на бюлетината на конкретна партия. И този сигнал, според РИК не е доказан.

11 500 души са гласували до 10 ч. в Силистренска област. Най-голям брой гласували има в общините Силистра - близо 4 200 души, и Дулово – над 2 700. В Кайнарджа и Алфатар избирателите, отишли до урните сутринта, са едва по около 300 души.




Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе