Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Руските олигарси изкупиха респираторите

Руските олигарси изкупиха респираторите

 

В Русия рязко се увеличи търсенето на респиратори за болниците, олигарсите масово ги изкупуват на фона на разпространението на коронавируса, пише The Moscow Times.

По думите на представители на фирмите, които прадават тези апарати, е изкупено цялото количество. В листата на чакащите вече са десетки бизнесмени, които поръчали апаратура, която ще пристигне до осем месеца.

Един от предприемачите разказал пред изданието, че е успял да купи само един респиратор, сега чака да купи поне още два.  Той заявил, че в момента цената върви около 22 000 долара.

Неврохигрургът от научния център по неврология Алексей Кащеев неотдавна публично оповести, че богатите руснаци си правят персонални VIP-реанимации за всеки случай, ако ги покоси коронавируса и молели лекарите да ги консултират какви точно апарати да си вземат.

Може би това изказване е провокирало и шефа на Уолтопия Ивайло Пенчев да си купи оборудване и като руските олигарси да си го сложи в покоите. Впоследствие обаче реши да го дари на болница, но с условията му хората да има предимство при лечението си. После Александровска болница отказа такъв тип дарение и сега Пенчев може да се възползва от дефицита в Русия и дори да направи печалба от продажбата му.     

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе