Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Експредседател на парламента видя руска следа в разстрела на Петър Христов

Експредседател на парламента видя руска следа в разстрела на Петър Христов

Руска следа в разстрела на Петър Христов видя бившият председател на Народното събрание, ексдепутат от СДС и бивш дипломат Александър Йорданов. Той аргументира своята конспиративна теория с мисията на Христов в Афганистан през 1987 г. Едва завършил сержантското училище в Горна Оряховица той заминава с разрешение "отвисоко" да се включи в съветската 40-та армия в Афганистан.

"Там, пише на 1 март 2010 г. журналистът Петър Ангелов, бъдещият „бизнесмен" „завързва големи приятелства". В Афганистан сержант Христов изкарва година и половина, дори е раняван, но както сам е признавал, не желае да коментира тази част от живота си", припомня във Фейсбук Александър Йорданов. Според него Христов впоследтвие е получил съдействие да развие охранителен бизнес, благодарение на връзките с бившата ДС. "Христов създава десетки – близо 100, фирми. В повечето от бизнеспроектите му участват руснаци. Мечтите се сбъдват. Горнооряховският сержант, доброволецът от съветската армия, става бизнесмен.

Днес приятелите му говорят за него като за добър човек, честен бизнесмен, милосърден и благодетелен. Вярвам че е бил такъв. Но ако не е изпълнил някое „забравено" задължение към руски фронтови или бизнес другари?", пише още Йорданов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе