Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

ОБЗОР: Разградска лекарка сред жертвите на Хаинбоаз

ОБЗОР: Разградска лекарка сред жертвите на Хаинбоаз

Уважавана разградска лекарка е сред жертвите на жестоката катастрофа, станала в неделя на прохода Хаинбоаз. При нея загинаха трима възрастни, а седемгодишно момиченце бе тежко ранено и бе поставено в медикаментозна кома. Катастрофата стана, след като автомобил „Опел Астра" с разградска регистрация се удари челно в турски ТИР.

Сред загиналите е доктор Снежана Стойкова, която е педиатър в Разград, съобщи Дарик. Загинали са и 57-годишният й съпруг Веселин Василев, който е бил зад волана на „Опел"-а, и дъщеря им - 33- годишната Полина Богданова. Пострадалото 7- годишно момиченце е дъщеря на Полина. Малката Вероника бе откарана в неделя с линейка в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович". Там тя е била приведена в медикаментозна кома. Вчера от здравното заведение уточниха, че детето е в изключително тежко състояние заради черепно-мозъчна травма, счупен таз и строшено ляво бедро. На този етап никой не се ангажира с прогнози за живота му.

Семейството на доктор Стойкова пътувало за кратка почивка в Хисаря, докато Вероника е във ваканция.
Междувременно след тежката катастрофа, станала между Гурково и село Пчелиново, местните припомниха, че участъкът е много опасен. Местността Злия дол по протежението на прохода Хаинбоз е прокълнато място, казват гурковци. Според местните жители в района на този дол има изключително висока концентрация на транспортни произшествия въпреки ограничението за скорост от 40 км /час. Някои допълват, че горният износващ слой от асфалта, положен при последните ремонти на прохода, е от нискокачествен материал, който бързо и лесно замръзвал през зимата. Допълнително ситуацията се усложнявала от разлетите масла, които превръщали отсечката в района в ледена пързалка.

Водачът на турския ТИР, 34-годишният Исуф Сиван, е направил опит да избегне челния сблъсък с летящия насреща му Опел, като е навлязъл вдясно, помитайки мантинелите, показва огледът. Няма данни той да е употребил алкохол, тепърва ще се установява с каква точно скорост са се движели двата автомобила. При сблъсъка въздушните възглавници са се отворили, но това не е спасило пътниците. Три са тежките катастрофи със загинали в този район на прохода от началото на м.г., показва справката в КАТ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе