Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Охранител пуска крадци в бивше военно поделение

Охранител пуска крадци в бивше военно поделение

Сливен. Охранител пусна 10 крадци в бившия химически батальон на някогашната Трета армия в района на местността Абланово край Сливен. Те са задържани при специализирана полицейска акция в района на поделението, съобщиха от полицията в Сливен.

В 8.40 ч. сутринта във вторник полицаи успяха да блокират лек автомобил Лада и микробус Форд. Возилата бяха пълни с нарязани елементи от метални врати, казаха от полицията. Автомобилите с крадените материали са иззети. Стана ясно, че извършителите на кражбата са допуснати в поделението от охранителя на обекта. В момента е образувано досъдебно производство и той дава показания, казаха от полицията.

Разбра се, че бившият химически полигон се охранява от общинската фирма за охрана в Сливен. От ръководството на дружеството потвърдиха, но отказаха повече информация заради образуваното следствие.

Някогашното поделение стана собственост на община Сливен в последния месец от кметуването на Йордан Лечков. Тогава обектът бе предоставен на общината с решение на МС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе