Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Провеждат информационен ден за осиновяването

Провеждат информационен ден за осиновяването

Първият национален информационен ден за осиновяването ще се проведе днес в Стара Загора и още 13 в страната.

Домакин на проявите е сдружение "Самаряни". Под надслов „Обичай ме, храни ме и не ме оставяй" от сдружението предлагат на деца и родители възможността да се запознаят с процеса на осиновяване отблизо и част от специалистите, които са въвлечени в него.

Организаторите на играта са подготвили три предизвикателства -„Проучването", „Обучението" и „Съдебната процедура" , през които трябва да премине всеки участник, за да стигне до финала и да осинови плюшената играчка, която има най-силна нужда от него.

Събитието ще се проведе между 15 и 18 часа, на територията на Комплекс за социални услуги в Стара Загора (ул. „Христо Ботев" №205).

София, Пловдив, Плевен, Берковица, Видин, Панагюрище, Шумен, Русе, Димитровград, Силистра, Чирпан, Габрово и Разград също са подготвили различни информационни инициативи, с които искат да насочат общественото внимание към темата за осиновяването, какви са предизвикателствата пред него, какво може да бъде променено, къде и как родителите и кандидат-осиновителите могат да получат подкрепа.

Инициативата е на Българска асоциация Осиновени и Осиновители - БАОО и Национална мрежа за децата.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе