Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

До 13-и октомври у нас се провежда Европейската седмица на физическата активност

До 13-и октомври у нас се провежда Европейската седмица на физическата активност

От днес до 13-и октомври у нас ще се проведе Европейската седмица на физическата активност. За целта на инициативата и кои градове ще се включат в нея, съобщава Ласка Ненова - регионален кординатор за България и Източна Европа на Европейската седмица:

Да покажем важността на движението, защото с начина на живот в наши дни ние се обездвижваме, а това не е само естетически проблем, а също така и здравословен. Над 40 вида болести се влияят положително от структурирана физическа активност. В България вече има над 20 различни града, в които активно ще се организират събития.

Очаква се в инициативата да се включат над 500 участници от всички възрасти в Силистра и селата на общината, предаде кореспондентът на БНР Маргарита Иванова. За децата от детските градини програмата предвижда разнообразни спортно-двигателни упражнения и игри. Учениците ще се включат в "Дни на волейбола", демонстративни състезания по баскетбол и футбол, турнир по тенис на маса, състезание по шах, есенен крос, поход до крепостта "Меджиди табия" и наблюдение с телескоп. Със съдействието на Археологическия музей младежки организации ще направят разходка из Националния археологически резерват "Дуросторум-Дръстър-Силистра". На 9-и октомври от 16 часа в центъра на Силистра ще започне Общински спортен празник под мотото "Младежта срещу насилието и наркотиците". Желаещите да участват могат да се включат в турнир по стрийтбол, демонстрации по скейтборд, спортна стрелба, приложно колоездене и шахмат.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе