Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Програма "УТРО" - 22 април, сряда

Програма

Транспортната изолираност на петте области – Силистренска, Разградска, Търговищка, Добричка и Шуменска, които са лишени от достъп до европейските трансгранични коридори, е причината да се забавя икономическото им развитие. С това заключение от анализа на транспортната инфраструктура на Североизточна България започна кръглата маса “Инфраструктурата на регионите – предпоставка за развитие и растеж” в Шумен вчера.

Участниците в кръглата маса обсъждат приоритетното изграждане на скоростното трасе Силистра - Шумен - Карнобат - Ямбол - Лесово както и строителството на “Дунав мост – 3” между Силистра и румънския град Кълъраш. Местният бизнес настоява и за доизграждане на автомагистрала “Хемус” в съкратени срокове.

Пътят Разград – Търговище е в трагично състояние от години, но дупките , които са зейнали след тази зима, са направо непреодолими, казват местните хора. Истинско изпитание за шофьорите е отсечката от областния център на Лудогорието до кръговото кръстовище на село Трапище и се нуждае от спешен ремонт.


Ротари клуб – Търговище ще подпомогне финансово новите археологически проучване в древния град „Мисионис”. 8 100 лв. бяха събрани от благотворителния търг, от куверти и лични дарения по време на традиционния великденски бал. 

Шумен отбелязва 100 години от арменския геноцид. Ще разговаряме с Мери Хачикян, ръководител на танцовия състав „Сирварт Чилингирян” към арменската църква в Шумен.

Само за три седмици десетокласници от Езиковата гимназия „Пейо Яворов” в Силистра събираха близо 17 000  долара, за да построят училище за деца от Гватемала, Гана или Лаос.

Екипът на предаването: Р. Енчева и В. Стефанова


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе