Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Продължава търсенето на изчезналия малайзийски самолет

Продължава търсенето на изчезналия малайзийски самолет

Куала Лумпур. Търсенето на изчезналия Boeing 777-200 на авиокомпания Malaysia Airlines продължава. Това стана ясно от пресконференция на премиера на Малайзия Наджиб Тун Разак, цитиран от РИА Новости.

„Не са открити отломки", уточни той за операцията по издирване в Южнокитайско море.

Медиите трябва да се въздържат от спекулации по повод на инцидента, призова Разак.

Военнослужещи и спасителните служби на Виетнам, Малайзия, Сингапур и Филипините участват в спасителната операция, обявиха властите в Малайзия.

По-рано през деня от Malaysia Airlines съобщиха, че контролната кула е изгубила връзка с полет MH370 в 02.40 часа (20.40 часа българско време), след излитането му от Куала Лумпур. Самолетът е трябвало да се приземи в 06.30 часа в Пекин (00.30 часа българско време).

Няма информация, че самолетът се е разбил, обяви транспортният министър на Малайзия. Той призова медиите да не спекулират. „Правим всичко по силите си да установим местоположението на самолета", каза Хушамудин Нюсеин пред журналисти в Куала Лумпур.

Малайзийски кораби вече са претърсили района в Южнокитайско море. Над него за последен път е бил установен контакт със самолета. Последният контакт на диспечерите с екипажа на самолета се е състоял над Южнокитайско море на около 220 км от брега, пише "Фокус".

Два спасителни кораба са били изпратени от Пекинв в Южнокитайско море, за да се присъединят към издирвателната операция. Освен тях два хеликоптера, четири кораба и един самолет на Малайзия работят на мястото. Три военни кораба и самолет на Филипините, както и спецотряди на Виетнам също участват, но все още няма данни за самолета.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе