Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Приключиха изборите в Турция

Приключиха изборите в Турция

Край на изборния ден в Турция. Всички секции в страната вече са затворени. Тепърва ще се броят гласовете за днешният вот който е втори през последните пет месеца, пише БГНЕС.

През деня най-напрегнато беше в секциите, намиращи се в провинциите край границата със Сирия. Там полицейското присъствие бе засилено, имаше и жандармерия. През деня няколко групи от симпатизанти са се сбили помежду си. От "Ислямска държава" призоваха вотът да бъде бойкотиран.

Властите в Джизре са получили сигнал за агитация в полза на партия край урните. Арестуван е мъж, за който се смята, че е оказвал натиск на избирателите да гласуват за ДПН.

В Диарбекир, Сур, Мардин, Нусайбин, Шърнак, Идил, Джизре и Силопи, избирателите са били принудени да преодоляват окопи и барикади, за да стигнат до урните. Училищата, където са разположени секциите, са под обсадата на екипите за бързо реагиране, посочва "Дарик".

Стандарт Нюз припомня, че преди пет месеца управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) изгуби мнозинството си за първи път от идването си на власт преди почти 13 години. Тя не можа да състави и коалиционно правителство с някоя от другите три парламентарно представени политически сили - опозиционната Народно-републиканска партия (НРП), крайнодясната Партия на националистическото движение (ПНД) и прокюрдската Народна демократична партия (НДП), която за първи път влезе в парламента на страната през юни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе