Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Курир: Сърбия бомбардирана през 90-те заради оръжеен договор с Русия

Курир: Сърбия бомбардирана през 90-те заради оръжеен договор с Русия

Сърбия е била бомбардирана от силите на НАТО заради доставка на руски ракети С-300, а всички участници в сделката са били ликвидирани, включително и министъра на отбраната Палве Булатович, твърди сензационно белградският вестник Кurir.

Изданието съобщава, че в края на 90-те години на миналия век Сърбия е била пред прага на сключването на мащабна сделка за доставка на ракетни комплекси С-300, като на посредника дори са били дадени авансово девет милиона долара.

Според Кurir за предотвратяване на пристигането на руските ракети съюзниците от НАТО са ускорили бомбардировките над Белград и над цяла Сърбия, а всички участници в сделката впоследствие са били убити или са загинали при съмнителни обстоятелства.

Междувременно министърът на външните работи Ивица Дачич заяви, че няма постигнато споразумение за признаване на независимостта на Косово, което да позволи на бившата югопровинция да получи място в ООН, п

редава електронното издание на белградския вестник Кurir. "Сърбия няма интерес от изострената ситуация, която трябва да се успокои, за да се приложат договорености

те, постигнати в Брюксел", подчерта Дачич.Според него критерий за волята на косовското правителство ще бъде 20 април 2018 г., когато Прищина трябва да започне да изпълнява поетите ангажименти към Сдружението на сръбските общини в Северно Косово.Сръбският външен министър определи задържането и изгонването от Косово на ръководителя на канцеларията за Косово и Метохия, Марко Джурич, като срам за Европа и ЕС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе