Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Микробус се преобърна в Русенско, трима души са загинали

Микробус се преобърна в Русенско, трима души са загинали

Трима души са загинали, а десетима са ранени при катастрофа на пътнически микробус, пътуващ по линията Русе - Силистра. В микробуса освен шофьора са пътували 17 души. 

Марияна Атанасова, говорител на полицията в Русе, уточни:

Катастрофата е станала около 14.00 часа днес на пътя Русе - Силистра. Микробус със силистренска регистрация се е преобърнал извън пътя. Девет пострадали в момента се намират в болницата в Русе. Причините за пътното произшествие още се изясняват. Пътят е бил отворен и не се е налагало да бъде затварян.

По всяка вероятност причината за катастрофата е отклонение на вниманието на шофьора, който изгубил контрол над управлението, докато се опитвал да включи климатика, след като една от пътничките в микробуса помолила за това, тъй като й прилошало. Това съобщи за "Хоризонт" Мая Хараланова от силистренската транспортна фирма "Хари 3", чийто микробус е катастрофиралият.

На мястото на произшествието са пристигнали три линейки, които са откарали в русенската болница седем души с контузии и фрактури. На път за болницата е починал третият от пътниците, съобщиха от Спешното отделение. По-късно са били приети още трима души с различни оплаквания. Сред пострадалите има осемгодишно момиченце със счупена ръка и контузия на главата.

Екипи на полицията са отцепили района и разследват причините за катастрофата.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе