Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печатаТРУД публикува резултатите от борбата с корупцията през последните петнадесет години. Само един депутат и един прокурор са в затвора за корупция. Депутатът Митхат Табаков бе пратен зад решетките през януари миналата година заради провинения като кмет. А преди месец и първи магистрат беше вкаран в килия – прокурорът от Шумен Румен Пенев. Всички разследвани бивши министри са оправдани или делата се точат с години, припомня изданието.

Великото преселение на бежанци роди нов бизнес. Бягащи сирийци дават 2% на "мулета", за да прекарат парите си от родината или от съседна Турция в Европа, съобщава СТАНДАРТ във водещия си материал. Схемата се прилага за суми до 100 хиляди евро. Това се прави, защото бежанците, които се доберат до Германия, не могат да си отворят сметки там, докато не получат адрес. Да пътуват с пари по пътя пък е твърде рисковано, защото масово ги обират, обяснява вестникът.

Заплатите в София са с 37% по-високи, отколкото в останалата част на страната и растат седем пъти по-бързо от тези в Ловеч, пише вестник СЕГА, цитирайки информационния бюлетин на социалното министерство. Областите Кърджали, Силистра и Смолян са единствените, в които средната заплата намалява през второто тримесечие на годината спрямо миналата. От началото на 2015 г. Шумен отбелязва значително увеличение – годишният ръст за април, май и юни е 6,7 процента, но в първите три месеца средните заплати в областта скочиха с 22 процента, което е рекорд, отбелязва вестникът.

Мандрите изчезват до 2050 година, пише НОВИНАР в заглавие на първата си страница. Производството на мляко постепенно намалява и у нас, и в цяла Европа. По данни на Евростат до средата на столетието ще останат много малко мандри и накрая истинското мляко ще изчезне напълно, заместено от химия. Според председателя на Съюза на животновъдите Пенка Христова изкупната цена у нас е сред най-ниските на Стария континент. За страната средната стойност е 43 стотинки, докато за Европа общо е 33 евроцента за литър.

Забравете идеята за нисък ДДС за храните и лекарствата, призовава читателите си вестник ЗЕМЯ. Вестникът цитира финансовия министър Владислав Горанов, който заявил, че ако данъкът върху хранителните стоки и лекарствата бъде намален на 10 процента, държавният бюджет ще губи един милиард лева годишно.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе