Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

"Ако поне един от БСП не гласува "за" ревизия на приватизацията няма да има". Това заявява в интервю за "24 часа" заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му той е дал на лидера на БСП Корнелия Нинова папката, но вече 2 седмици не я е получил обратно с подписа й. Той определи като странно, че не се изпълняват решенията на пленума на БСП, който именно й е възложил тази отговорност. Цветанов заявява още, че ще има оптимизиране в сферата на здравеопазването, но как ще стане това ще го реши ресорният министър.

"Прокуратурата се постави над закона и засекрети делата за приватизацията", пише на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че "не е работа на данъкоплатците да знаят колко и кои приватизационни сделки се разследват от прокуратурата, има ли повдигнати обвинения, има ли дела, прекратени по давност". Заместник-главният прокурор Пенка Богданова е заявила в отговор на въпроси до вестник "Сега" по Закона за достъп до обществена информация, че информацията за преписки и дела не е обществена.

"Три са варианта за магистралата Русе-Велико Търново", пише  "Капитал дейли". Дължината й е около 133 км, а приблизителната цена - 600 млн. евро. Надеждите на управляващите са, че необходимото финансиране ще бъде набавено или чрез оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", или чрез събраните в бъдеще такси от тол-системата, или от заемно финансиране. Най-целесъобразен от екологична, техническа и икономическа гледна точка според експертите е комбинираният вариант на трасе. При него, като започне на 3 километра източно от Дунав мост, шосето пресича пътя Русе - Силистра и продължава в посока юг-югозапад. Автомагистралата продължава в югозападна посока, след което пресича пътя Русе - Варна и се насочва в южна посока. Трасето минава над р. Янтра с голямо мостово съоръжение югоизточно от с. Белцов.

Вестник "Монитор" съобщава, че "заразени с хепатит В и С даряват кръв, но не знаят, че са инфектирани". След като в центровете по трансфузионна хематология я изследват и открият инфекцията, я унищожават, но не уведомяват дарителя, че е носител на опасния вирус. За това е алармирала председателката на сдружение „Хепактив" Силвана Лесидренска. В резултат десетки донори на кръв пропускат ценно време за лечение и развиват цироза на черния дроб, допълни тя. 50 лева глоба следва да отнася медицинско лице, което не е уведомило донора, допълва изданието.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе