Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Преглед на печата

Преглед на печата

Водещите заглавия в днешните печатни издания са за бедствието в североизточната част на страната.

"30 хиляди домакинства без ток в 144 населени места, четири области почти откъснати от света, преспи по два и четири метра - това бе картината на страната в събота“, пише вестник 24 ЧАСА. "Второ денонощие екипи на Агенция "Пътна инфраструктура“, почистващи фирми и военни опитваха да пробият снега. Болни деца и родилки бяха спасени с високопроходима техника. Бедствено положение обяви Шуменска област, но достъпът до Добрич, Силистра и Бургас бе почти невъзможен. В неделя студът продължава, максималната температура ще е минус 12 градуса“, пише изданието.

"Арктическият студ, който скова България в петък вечерта, ще продължи още поне пет дни“, предупреждава СТАНДАРТ като се позовава на прогноза на учените от БАН. "Прогнозата сочи, че най-студените дни, които първоначално трябваше да бъдат през уикенда, се изместват. До минус 29 градуса ще падне живакът в нощите срещу вторник и сряда. Тогава отново се очаква да има и силен до ураганен вятър, а дневните температури в средата на седмицата няма да надвишават минус 5 градуса“, съобщава СТАНДАРТ.

"Снегът скара БСП и ГЕРБ“, пише същият вестник, цитирайки червения депутат Кирил Добрев да казва, че месец преди изборите студът се е превърнал в предизборно оръжие за управляващите, и прибавя отговора на вицепремиера Томислав Дончев, че "дебатът по тази тема е изчерпан“ и че се прави всичко възможно за преодоляване на бедствието.

СТАНДАРТ цитира и оплакването на Николай Бареков, че преспите в Северозападна България попречили на негови симпатизанти да стигнат навреме в НДК за учредяването на новата му партия.

"Презареди България“ ще се казва новата партия на Бареков“, пише в заглавие по темата 24 ЧАСА и помества заканата на лидера й: "Аз съм 120 килограма, метър и 97. Ако някой посмее да ми поиска подкуп, ще го пребия лично“, каза Николай Бареков, цитиран от вестника.

24 ЧАСА отразява и учредяването на друга формация вчера - партията "Да, България“ на Христо Иванов. Вестникът отбелязва отсъствието от учредителното събрание на издателя Иво Прокопиев, смятан според 24 ЧАСА за "идеолог на партията на бившия правосъден министър“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе