Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Правителството в Тайланд отказа преговори

Правителството в Тайланд отказа преговори

Банког. Тайландското правителство заяви в сряда, че лидерът на протестите, насочени към свалянето на премиера трябва да се предаде на властите и "да се изправи пред обвиненията срещу него", включващи подстрекателство  към въстание, и изключва по-нататъшни преговори.

Лидерът на протестите Сутеп Таугсубан, бивш заместник министър-председател, е отхвърлил обвиненията и обеща да продължи усилията си след пауза от уважение към 86-ата годишнина на крал Бумибол Адулядей в четвъртък.

Столицата на Тайланд бе спокойна в сряда, след като протестиращите опозиционери спазват примирието за празненствата по случай рождения ден на уважавания в страната крал.

Ръководството на тайландската армия се съгласи, че политическата ситуация се връща към нормалното,след дните на бурни антиправителствени протести, и отхвърли вероятността от преврат, предаде Ройтерс, позовавайки се на изказване на командващия ВМС.

„Всеки е съгласен, че военните сили няма да заемат водеща роля в тази ситуация и няма да има преврат, защото ние вярваме, че ситуацията се успокоява и всичко щ се върне към нормалното скоро", каза адмирал Наронг Пипатанася след среща с колегите му от висшето командване на армията.

От края на ноември хората в Тайланд протестират срещу правителството на Инглук Шинаватра. През последните дни се стигна и до сблъсъци, при които загинаха петима души, а над 100 бяха ранени. Протестите избухнаха, след като правителството в Банкок предложи скандален законопроект, който можеше да проправи път за завръщането в страната на бившия премиер Таксин Шинаватра. Той бе свален с преврат през 2006 и признат за виновен по обвинения в корупция, за което бе осъден на две години затвор.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе