Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Кукленият театър в Добрич посреща Коледа със спектакъла „Хитрото джудженце“

Кукленият театър в Добрич посреща Коледа със спектакъла „Хитрото джудженце“

Със спектакъла „Хитрото джудженце” екипът на Държавен куклен театър „Дора Габе” в Добрич ще зарадва децата в навечерието на Коледа, съобщиха от културната институция. Спектакълът е по авторски текст на Веселин Анев, който е и режисьор на пиесата. В нея се разказва за това, как симпатичният Джуджи иска да занесе закъсняло писмо на Дядо Коледа. След много препятствия, обаче, го изгубва в силна снежна буря. Снежната вещица и Северният великан го намират и си го поделят, за да си запалят огън. Попаднало в безброй комични ситуации, джудженцето успява с хитрост да спаси писмото и да го занесе на Дядо Коледа. Спектакълът завършва с пристигането на дългоочаквания белобрад старец, който раздава подаръци на всички. Вече има над 40 заявки за представлението, което ще се играе в Добрич и в областта, както и пред деца в Силистра и Варна, съобщиха от театъра.

Първи ще видят приключенията на „Хитрото джудже” децата от Шабла на 8 декември, когато в крайморския град ще бъдат тържествено запалени светлините на Коледната елха.

„Иска ми се  с „Хитрото  джудженце“ да  убедя малките зрители, че мисълта е по-силна от грубата сила. Надявам се да усетят посланието ми, че със съобразителност, постоянство и креативност мечтите могат да се превърнат в реалност” - споделя режисьорът Веселин Анев. Пиесата се подготвя от два актьорски екипа, за да може спектакълът да бъде показан на всички, които искат да го видят в навечерието на празниците.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе