Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Снежната покривка в Силистра достигна 42 см, свикан е кризисен щаб

Снежната покривка в Силистра достигна 42 см, свикан е кризисен щаб

Силен сняг, бурен вятър и поледици и днес създават сериозни проблеми в централната и източната част на страната. В Силистра свикаха кризисен щаб. Поради силния вятър и образувалите се преспи от над един метър, всички пътища са затворени за движение на тежкотоварни автомобили, съобщи Нова тв.

От утре детските градини в областта спират занятия, а учениците излизат в 3-дневна ваканция. Тази сутрин цялата област се озова в снежен капан. Движението по всички направления е блокирано. Отменени са всички автобусни линии към съседните области.


Въпреки че цялата налична техника е включена в почистването, от снегопочистващата фирма признават, че трудно се справят със ситуацията. Немалък проблем създавали и неподготвените на пътя автомобили. Труднопроходимите пътищата второ денонощие блокират и работата на аварийните екипи по отстраняване на авариите по електропреносната мрежа. 4000 абонати са без ток, а в 6 села са без вода.

Заради силен снеговалеж, поледица и бурен вятър и днес по „Дунав мост" не могат да минават камиони. Паркингите, към които се пренасочват камионите вече са почти препълнени.

Към 17.00 часа в Силистра снежната покривна е достигнала е достигнала 42 сантиметра и е най-висока за цялата страна, съобщават за Фокус от НИМХ. Във Видин, Оряхово и Кнежа снежната покривка е с дебелина 27 сантиметра, а в Лом - 24 сантиметра. В Русе и Разград снежната покривка е 21 сантиметра. В Южна България снежната покривка варира - от 2 сантиметра в Сандански до 12 сантиметра в Хасково. В София натрупалият сняг е 9 сантиметра.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе