Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

15 нарушения на пътните закони в Силистренска област за по-малко от денонощие

15 нарушения на пътните закони в Силистренска област за по-малко от денонощие

С разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов от вчера и на територията на Областната дирекция на МВР - Силистра са в ход масирани полицейски действия за предотвратяване на опасно и демонтративно управление на моторни превозни средства. Полицейските служители следят за рискови маневри от страна на водачите, създаващи непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили.

В Силистренска област след старта на операцията в 22 ч. вчера полицейски служители извършиха проверки в нощните заведения на територията на областния град. В Силистра, Дулово и Тутракан са проконтролирани 38 моторни превозни средства и 82 души, от които двама с криминалистически регистрации. Констатирани са 15 нарушения на Закона за движение по пътищата. Служителите на реда са съставили 4 акта и 3 фиша по Закона за движение по пътищата, 7 – по Закона за българските документи за самоличност и един по общинска наредба. За допуснати нарушения на обществения ред в Силистра четирима души са предупредени с протокол. Полицейските действия ще продължат и през следващите дни.

В Търговищка област са извършени проверки в 6 питейни и увеселителни заведения, проверени са 57 моторни превозни средства и около 210 души. За констатираните от тях нарушения полицейските служители са съставили 8 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и са наложили 14 глоби по фиш по същия закон. В хода на проверките в заведения са констатирани две нарушения на Закона за частната охранителна дейност, за което са съставени актове. Установени са и 12 непълнолетни в заведения без придружител след нормативно установения час. Децата са предадени на родителите им, а на възрастните са съставени актове по Закона за закрила на детето. Акт по същия закон е съставен и на собственик на едно от проверените заведения. Установени са и 14 лица без документи за самоличност, за което са им съставени актове.



Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе