Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка в страната

Пътната обстановка в страната

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия.
Времето е предимно облачно, а на места - ясно. Температурите са между минус 2 и 10 градуса.
Пътните настилки са преобладаващо сухи, но в отделни участъци - мокри или заснежени, но обработени и опесъчени.
Поради мъгла рано тази сутрин видимостта е ограничена до 100 метра на Петроханския проход.
Слаби ветрове духат в областите София, Смолян, Разград, Силистра, Търговище и Шумен, а силни - в района на проходите „Петрохан“ и „Републиката“.
На автомагистрала „Хемус” между 6-ия и 8-ия и 33-ия и 34-ия километър в посока към столицата заради ремонтни работи моторните превозни средства се пренасочват от активната към изпреварващата лента. В дясната тръба на тунел „Ечемишка” поправка на осветителната инсталация налага временна организация за безопасност на движението, при която преминаването на автомобилите се извършва по едната свободна пътна лента.
Затворени за всички моторни превозни са проходите „Златишки“, „Троянски“ и „Върбишки“. Забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили са в сила за Котленския, Петроханския, Шипченския, Дюлинския и Твърдишкия проход, както и за прохода „Вратник”.
На територията на Софийска област по първокласния път Е-79 затворен в двете посоки е участъкът от село Врачеш - язовир Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По пътя София-Перник има забрана за движение на товарни автомобили с тегло над 15 тона. След Александров мост в дясното платно по посока към Владая се извършват аварийно-възстановителните работи на окопи.
Второкласният път Ребърково-Елисейна-Своге-Нови Искър е в реконструкция  и максималната допустима скорост е ограничена до 40 километра в час. Между 22-ия и 23-ия километър на пътя след тунел „Елисейна“ в посока Нови Искър са затворени и двете ленти и автомобилите преминават двупосочно през аварийната площадка и банкета. В участъка от село Церово до гара Бов максималната скорост е 10 километра в час.
И в двете посоки на второкласния път Костенец - Самоков е забранено транзитното движение на товарни автомобили с обща маса над 10 тона, а по пътя Вакарел-Белица е в сила ограничение за преминаване на автомобили с ремаркета.
Заради свлачища продължават да бъдат затворени участъци от третокласните пътища Чибаовци-Свидня и 3701 в района на село Ямна.
По второкласния път Перник-Брезник при 23-ия километър (край Брезник) поради пропадане на пътното платното движението на автомобилите се извършва двупосочно в едната лента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе