Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Усложняване на пътната обстановка очакват в област Добрич

Усложняване на пътната обстановка очакват в област ДобричВ Добричка област отворените към момента пътни артерии ще бъдат затворени за движение към 20 ч., тъй като се очаква влошаване на времето, съобщиха от Областната администрация след заседанието на щаба за защита при бедствия. От Областно пътно управление съобщават, че ограничено остава движението на всички автомобили до 12 т по републиканската пътна мрежа по път I-9 Дуранкулак - Кранево.

Въведени са и ограничения и забрани по пътищата II и III клас. С ограничение за движение на МПС до 12 т са пътищата  Балчик – Добрич и Албена - Добрич. Към момента без ограничение е отворено движението по път II-29 Добрич - Ген. Тошево - ГКПП Йовково. Все още е затворен за движение път II-71 Добрич - Силистра, като по направлението може да се стигне от Добрич само до Карапелит. Затворени за движение са повечето третокласни пътища. Проходим при зимни условия е пътят Добрич - Варна.

В областта в момента във всички направления работят 49 машини, като за по сложни участъци съдейства специализирана техника от Велико Търново. Информацията от „Енерго Про” е, че навсякъде в областта е възстановено електрозахранването и в цялата област няма населени места без ток. Все още има села без водоподаване в населени места в общините Добричка и Шабла.

От записаните 25 болни на хемодиализа само един не се е явил, за да бъде транспортиран до МБАЛ-Добрич. Съветът на институциите е гражданите да не предприемат пътувания, заради очакваното влошаване на времето тази нощ. Репортаж на Петранка Божкова чуйте в звуковия файл.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе