Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка

Пътната обстановка

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Температурите са в интервала от минус 23 до 0 градуса. Пътните настилки са мокри, а на места заснежени, но обработени и опесъчени.

Вятър духа в областите Бургас, Варна, Видин, Добрич, Монтана, Силистра, Смолян, Шумен, Ямбол, както и в районите на Дупница, Кубрат, Омуртаг и Свиленград.

Пътуването по автомагистралите е без ограничения. На автомагистрала „Люлин” в дясната тръба на първия тунел в посока София-Перник движението се пренасочва от активната към изпреварващата лента поради разрушени облицовъчни пана в тунела.

Затворени са проходите „Златишки“, „Троянски“ и „Върбишки“. Забрани и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили са в сила за Котленския, Шипченския, Петроханския, Твърдишкия и Дюлинския проход, както и за проходите „Рожен“, „Печинско“, „Вратник” и „Превала“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават, че поради наводнен от участък от пътното платно вследствие на аварирала водопреносна мрежа по първокласния път София - Кулата в района на Сандански движението на пътни превозни средства трябва да се осъществява с повишено внимание и съобразена скорост.

От агенцията препоръчват на всички водачи да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

В района на София временно затворен в двете посоки продължава да бъде първокласният път Е-79 в участъка от село Врачеш-язовир-Бебреш до разклона за село Горно Камарци. По първокласния път София-Перник е забранено движението на автомобили с тегло над 15 тона.

В сила е забрана за транзитно преминаване на автомобили с обща маса над 10 тона и в двете посоки на пътя Костенец – Самоков, а по пътя Вакарел-Белица е въведено ограничение за движение на автомобили с ремаркета.

Затворени поради свлачища остават участъци от третокласните пътища: Чибаовци-Свидня и 3701 край село Ямна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе