Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътната обстановка на 30.12.2014 г.

Пътната обстановка на 30.12.2014 г.

Пътищата в Силистренско са заледени и заснежени, на места има леки навявания. От 2 часа през нощта 31 машини чистят и опесъчават републиканската пътна мрежа. Приоритетно се обработват пътищата от 1 и 2 клас. Няма информация за закъсали автомобили през нощта. Първите сутрешни автобуси са потеглили нормално и се движат по разписание. Продължава да е в сила ограничението за движение на тежкотоварни автомобили - в цялата област те трябва да се движат само с вериги. Най-студено сутринта е в Дулово - 9 градуса. В Силистра температурата е - 5 градуса.
Заснежени, но почистени и проходими при зимни условия са пътищата от републиканската пътна мрежа в Разградско, обработват се със сол и пясък, увериха от ОПУ. На места има частични снегонавявания.
Остава ограничението за движение на тежкотоварни камиони над 10 тона за Котленския проход. Той е отворен само за леки и лекотоварни автомобили. Обходният маршрут е през Ришкия проход. 40 машини работят в Търговищко. Пътищата са заснежени, но проходими при зимни условия.
В област Шумен няма затворени пътища, движението е при зимни условия. Няма населени места без ток и вода, съобщиха дежурните в Областния съвет по сигурност.
Автобусите се движат от всички автогари в Североизточна България. Единствено автобусът за Силистра от Шумен не е тръгнал тази сутрин, но по всички останали направления пътуването се осъществява при зимни условия.
АМ „Хемус” в Шуменския участък е почистена и обработена.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе