Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Първите коментари на областните управители

Първите коментари на областните управители

„Досега не съм работил в тази сфера и това ще е предизвикателство за мен”, заяви новият областен управител на Шумен Валентин Александров. Той уточни, че очаква да встъпи в длъжност до дни. „Последните две седмици проведох няколко разговора с конкретното предложение да съм областен управител”, уточни Александров.

„От вас научавам, че служебното правителство е направило тази промяна",коментира за Радио Шумен досегашният областен управител на Търговище Светлин Бонев. „Смятам, че в работата си сме били повече от безупречни”, допълни той като уточни, че ако управляващите търсят мотив да направят промяна, винаги могат да го намерят. „Считам, че в изборите, които сме организирали за тези две години, се справихме на изключително ниво, без каквито и да е забележки”, отбеляза бившият областен управител на Търговище.

“Надявам се да оправдая доверието и да осигурим честни условия за провеждане на предстоящите, на 26 март, парламентарни избори, за да може кандидатите за народни представители да печелят с идеи, а не по друг начин.” Това заяви за Радио Шумен новоизбраният областен управител на Силистра Петко Добрев. “Ще коментирам работата на предшественика си, когато се срещна с него и видя по какво е работено, но смятам, че областните администрации в страната работеха добре. Това са политически назначения и са решения на служебния кабинет”, каза още Добрев и допълни, че след като кабинетът е служебен не очаква да остане на поста и през следващия мандат.

„Не съм изненадана, очаквах го“ . Това каза пред Радио Шумен Донка Иванова, коментирайки смяната й като областен управител на Шумен. „Всичко, което следим в последната седмица и този реваншизъм, който виждаме би трябвало да подготви всеки мислещ човек“, каза тя. По думите й, мотивите за смяната са неясни. „След като от тези мотиви следва такова решение, аз го приемам“, добави Иванова и отбеляза, че уважава правото на всяко правителство да работи със свой екип.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе