Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Първи коментари от Москва за Байдън

Първи коментари от Москва за Байдън

 

Докато европейските лидери се напреварват да поздравяват Джо Байдън за победата, руският президент Владимир Путин мълчи. Вместо него излезе шефът на Россотрудничество Евгений Примаков. Според него най-интересното в Америка започва едва сега. Не говоря за съда, където Тръмп ще загуби, защото независимо, че републиканците държат близо две трети от Върховния съд, никога няма да се осмелят да поставят под съмнение светая светих – избирателната система и изборите, каквито и недостатъци да има, написа Примаков в социалните мрежи.

Той прогнозира борба за места в новата администрация и „искания за уреждане на сметките по време на кампанията“. Очаква също така битка при разчистване на наследството на Тръмп и време на отмъщение.

Не трябва да се мисли, че американците са ирационални прагматики. Те са много емоционални, обръщат голямо внимание на въпросите, свързани с престижа, помнят унижението. Емоционалният им заряд през последните 4 години бе много силен, така че ще бъде интересно, твърди Примаков.

Естравагандният Владимир Жириновски също се изказа по темата за бъдещето на стопанина на Белия дом. Той се обърна към Доналд Тръмп и го посъветва да не се предава. „Съпротивлявайте се“, пише в мрежата Жириновски. Всички избори завършват в деня, в който са назначени. За САЩ това е 3 ноември. Всеки, който иска да гласува на следващия ден, се брои за луд, каза Жириновски.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе