Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Георги Първанов се обяви за засилване правомощията на общините

Георги Първанов се обяви за засилване правомощията на общините

Георги Първанов се обяви за засилване на правомощията на общините. Лидерът на АБВ заяви, че в това управление партията му е социалният коректив. "България има нужда от социална политика всеки ден и така си представяме ролята на кмета, на общинските ни представители", каза Първанов. Той подчерта, че при толкова сложно разпределение на съществуващите в България партии не може да се очаква идейно хомогенно управление.

"Някой очакват от нас повече от колкото сме се договорили", така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира в Силистра позицията на своята партия за предлаганите промени в Конституцията. "АБВ не е коалиционен съюзник, а партньор в управлението и то само на ГЕРБ", подчерта Първанов. "Не сме се подписвали партньорско споразумение да подкрепим прокурорска колегия 6:6", заяви Първанов. По думите му това разпределение създава условия за блокиране на прокурорската колегия и е неработещо. "В България има една политическа сила, която иска да овладее всички структури и това е Реформаторския блок. Ние няма да го допуснем", коментира Първанов.

 В Силистра той внесе в ОИК предложение за регистрация на издигнатия от АБВ кандидат за кмет на Силистра  Ростислав Павлов. Представени бяха кандидатите на партията за кметове на общини и населени места и за общински съветници.
Георги Първанов се срещна с членове и симпатизанти на партията от Силистренско.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе